Ταξιδιωτικές Συμβουλές

ΝΟΜΙΣΜΑ
Στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες οι συναλλαγές γίνονται με το Ευρώ. Υπάρχουν χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 ευρώ και κέρματα των 1, 2, 5, 10 ,20, 50 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.

ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ
Η Ελλάδα είναι 2 ώρες μπροστά (GMT +2) κατά τους χειμερινούς μήνες Οκτώβριο-Μάρτιο και 3 ώρες μπροστά (GMT +3) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Μάρτιο-Οκτώβριο από την ώρα Γκρίνουιτς.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι εναλλασσόμενο στα 220-250 Volts.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το ωράριο στη Μύκονο είναι το εξής: Δευτέρα–Πέμπτη 8 π.μ. - 2.30 μ.μ. και Παρασκευή 8 π.μ. - 2 μ.μ.
Αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων όλων των τραπεζών υπάρχουν σε όλο το νησί.

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός από τους Άγγλους) μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με την επίδειξη της ταυτότητας τους. Οι Άγγλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και το διαβατήριο τους πάντα θεωρημένο. Πολίτες άλλων κρατών μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα από 60 έως 90 μέρες ανάλογα από το ποια χώρα έρχονται.

ΚΛΙΜΑ
Όπως κάθε ελληνικό νησί έτσι και στη Μύκονο το κλίμα που επικρατεί είναι εύκρατο μεσογειακό με βροχές τους χειμερινούς μήνες και ζέστη συνοδευόμενη με υγρασία κατά τη διάρκεια το καλοκαιριού. Οι βόρειοι άνεμοι σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά και οι βορειοανατολικοί είναι κύριο χαρακτηριστικό του νησιού των ανέμων.

Scroll to top