Νησί Δήλου   

Το νησί της Δήλου βρίσκεται μεταξύ Μυκόνου, Τήνου και Σύρου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί γεννήθηκε ο Απόλλωνας, ο θεός του φωτός και η Άρτεμις. Γονείς τους η Λητώ και ο Δίας.Πριν την άφιξη της Λητούς, το νησί ονομαζόταν Αστερία και πιστευόταν ότι  επέπλεε πάνω στη θάλασσα. Με τον ερχομό όμως του Απόλλωνα, μετονομάστηκε σε Δήλος, δηλαδή φανερή. Τότε αγκιστρώθηκε στο βυθό με αλυσίδες.

Η Δήλος ήταν ένα θρησκευτικό κέντρο αξιοσέβαστο από όλους. Κατοικήθηκε από Μυκηναίους, Ίωνες, Ρωμαίους. Μάλιστα κατά τη ρωμαϊκή περίοδο αποτέλεσε ένα κοσμοπολίτικο νησί με ανεπτυγμένη οικονομία.Τον 19 αιώνα αρχίζουν ανασκαφές στο νησί όπου βρέθηκαν πολιτιστικοί θησαυροί, όπως οικισμοί, γλυπτά, αγγεία, επιγραφές, μωσαϊκά κ.α. πολλά από τα εκθέματα αυτά βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου. Οι ανασκαφές συνεχίζονται έως τις μέρες μας.

Υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του νησιού, όπου πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις στις διάφορες συνοικίες, ναούς, αγορές, αρχαία πηγάδια του νησιού. Αξιοθαύμαστα είναι τα ψηφιδωτά δάπεδα, καθώς και οι κούροι. Τόσο η Δήλος όσο και η Ρήνεια είναι υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού και απαγορεύεται να διανυκτερεύσει κανείς ή να αγκυροβολήσει με το σκάφος του μετά τη δύση του ηλίου.Photos

Slide 4
Photo: 4/7 Flickr: campru
Slide 5
Photo: 5/7 Flickr: rfbc
Slide 6
Photo: 6/7 Flickr: rfbc
Slide 7
Photo: 7/7 Flickr: rfbcScroll to top